Uniós intézményi ügyek

Az Európai Parlament baloldali többsége támadást indított a magyar gyermekvédelmi törvénnyel szemben

2023. 03. 22.

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága keddi ülésén arról döntött, hogy az Európai Bizottság oldalán perbe lép Magyarországgal szemben a magyar gyermekvédelmi törvény miatt. Schaller-Baross Ernő, a fidesz EP-képviselője a szavazás kapcsán felhívta a figyelmet: “Az Európai Parlament Magyarország elleni perbe lépése egy újabb példa arra, hogy az Európai Parlament baloldali többsége minden lehetséges eszközt megragad a keresztény kultúra szerinti családmodell felszámolására. Nem engedünk a zsarolásnak. Meg fogjuk védeni a gyermekeinket!”

Az Európai Bizottság által az Európai Unió Bírósága előtt megtámadott gyermekvédelmi törvény tiltja a nemváltás gyermekek számára való népszerűsítését, a szexualitással kapcsolatos tájékoztatás jogát pedig kizárólag a szülők részére tartja fenn.

Schaller-Baross Ernő hozzátette: “A Magyarország Kormányának álláspontja változatlan. Elfogadhatatlan, hogy olyan önjelölt civil szervezetek avatkozzanak be a családok magánéletébe és próbálják átvenni a szülők feladatait, akiknek egyébként semmi keresnivalójuk az iskolákban.”

A családok és a gyermekek védelme szigorúan a nemzetállamok jogkörébe tartozik, az Európai Uniónak semmi keresnivalója ezen a téren. A Parlament most jogi eszközökhöz folyamodik ebben a jogállamisági vitának álcázott politikai küzdelemben, ami valójában az értékeinkről szól.

Nem engedünk a zsarolásnak, meg fogjuk védeni a családokat, meg fogjuk védeni gyermekeinket – zárta gondolatait Schaller-Baross Ernő.