Egyéb

<strong>A baloldal gyakoroljon végre erkölcsi és politikai önvizsgálatot!</strong>

A baloldal gyakoroljon végre erkölcsi és politikai önvizsgálatot!

2022. 12. 14.

Az Unión kívülről gyakorolt külföldi befolyás európai demokráciákra gyakorolt hatásáról vitázott a mai napon az Európai Parlament. Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője elmondta: Miközben az európai baloldal tagjai a végletekig elkötelezettnek tüntetik fel magukat a jogállamiság, a dolgozó emberek védelmében, a korrupció elleni harcban, Magyarországot pedig napi szinten hazugságokkal vádolják, úgy tűnik, a valóságban álláspontjuk bárki által megvásárolható.

Schaller-Baross Ernő a plenáris vita során emlékeztetett, hogy az egyesült magyar baloldalt a magyar választási kampányban Európán kívüli érdekcsoportok finanszírozták hárommilliárd forintnyi dollár összegben.

“Eközben itt, az Európai Parlamentben az európai baloldalhoz tartozó politikusok, a büntetőeljárásban felmerült gyanú alapján, ugyancsak Európán kívülről kaptak pénzt azért, hogy politikai álláspontjuk Unión kívüli érdekeket szolgáljon” – mutatott rá a képviselő.

„Mindez azt mutatja, hogy a baloldal megpróbálja félrevezetni a választópolgárokat. Ideje lenne végre erkölcsi és politikai önvizsgálatot gyakorolni!” – zárta felszólalását a fidesz EP-képviselője.