Digitális politika és mesterséges intelligencia

Fordítsuk az uniós mesterséges intelligencia szabályozást Magyarország hasznára! 

2022. 03. 17.

Schaller-Baross Ernő sajtóközleménye

A mesterséges intelligencia V4-országok számára szóló lehetőségeiről nemzetközi online konferenciára került sor tegnap a Digitális Jólét Program, a Mesterséges Intelligencia Koalíció és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésében. Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője és a rendezvény ötletgazdája elmondta: “A mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos stratégiai tervezés során hozott döntéseink évtizedekre meghatározhatják Magyarország, a kelet-közép-európai régió és az Európai Unió helyzetét a gazdasági versenyben. Fontos, hogy a V4-országok gazdasági hajtóerejét jelentő kis-és középvállalkozások az élen járjanak a digitális innováció kínálta lehetőségek terén.”

Az Európai Bizottság és a V4-országok gazdasági képviselőinek körében tartott rendezvényen Schaller-Baross Ernő, a digitális korban a mesterséges intelligenciával foglalkozó különbizottság (AIDA) tagjaként kiemelte: „Valamennyi európai gazdasági szereplő szembesül az MI technológia etikai, szabályozási és biztonsági kihívásaival. Ebben segítjük a magyar vállalkozásokat is”.

„Bár az AIDA különbizottság egyéves tevékenysége jövő héten lezárul, ezt követő munkákban is az lesz figyelmünk középpontjában, hogy az Európai Bizottság mesterséges intelligencia szabályozási javaslatát Magyarország és a közép-kelet európai régió hasznára fordítsuk” – zárta köszöntőjét a fideszes politikus.

Brüsszel, 2022. március 17.