Egyéb

Csak az oltás nyújt védelmet a világjárvánnyal szemben!

2021. 11. 24.

Schaller-Baross Ernő sajtóközleménye

Az Európai Parlament a mai napon vitázott az EU szerepéről a Covid-19 járvány leküzdésében, „Hogyan oltsuk be a világot?” címmel. Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője hangsúlyozta: a vakcinák jelentik az egyedüli megoldást. „A tagállamok számára elengedhetetlen, hogy a biztonságos és megfizethető koronavírus elleni oltóanyagok világszerte hozzáférhetők legyenek” – emelte ki.

A vita során Kyriakides biztos beszámolt az uniós oltóanyag-megosztási mechanizmus eredményeiről. A mechanizmus lehetővé teszi, hogy saját oltásaikat harmadik országokkal osszák meg a tagállamok.

Schaller-Baross Ernő kiemelte: „Magyarország megteheti, hogy segít a nehéz helyzetben lévőknek, a magyar kormány nemrégiben több mint egymillió adag oltóanyagot adományozott afrikai országoknak”. A képviselő felszólította a Bizottságot, hogy biztosítsa az EU globális szintű válaszintézkedéseinek átláthatóságát és segítse a rendeltetési országok egészségügyi rendszereinek felkészülését.

„Az EU a közelmúltban olyan vakcinabeszerzésére szerződött, amely az évtizedek óta bevált, elölt vírusos technológián alapul, ilyenek azok a keleti vakcinák is, amelyeket az EU továbbra sem engedélyez” – tette hozzá.

„Nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni a különböző vakcinákat, hiszen azok az életmentés eszközei. Csak az oltás nyújt védelmet a világjárvánnyal szemben” – zárta írásbeli felszólalását a fideszes politikus.

Strasbourg, 2021. november 24.

További információ:
Schaller-Baross Ernő irodája: +32-288- 38871
https://schaller-baross.fidesz-eu.hu/hu/
https://fidesz-eu.hu/hu/

(Kép forrása: istockphoto.com)